Studio Visit Jan Klug & Ruud Akse

Studio Visit Jan Klug & Ruud Akse

Ruud: “Heb je een demo?”

Ik zei dat ik meer m’n studio uit wil en optreden. Maar ik heb geen voorbeeld. Eerst op FMI kristalliseren wat mijn performance in gaat houden. Wie ben ik? Wat il ik laten zien? Of wat wil ik zeggen? Hou het bij. Schrijf op wat je uit probeert en trek conclusies. Bewijs van je proces, zodat Jan en Ruud iets hebben om feedback op te geven .Een goede manier is sessie reflectie. Na elke performance/jam (opnemen!) kritisch terug kijken en reflecteren waarom je iets deed. Voelde het goed? Ben ik het? Zo kun je jezelf snappen en evt. verbeteren. Dus op FMI dingen uitproberen, er zijn ook tussenvormen. Zoals avonden waar ook ruimte is voor experiment: Gym & Random Collision.

Andere dingen uitproberen, zoals visuals: prima, maar hou de ziel in de muziek. Het hoeft ook niet heel ingewikkeld te zijn als het maar niet allen als “versiering” gaat dienen.

Richard Bolhuis (room full of cosy cushions), zagen ze wel overeenkomsten in. Komt misschien voor studio visits en/of workshop. Folky pop, maar ook experimenteel.

Kijk ook eens naar voorbeelden van performances en reflecteer waar je wel of niet in past.

Leave a Reply